Vaartweg 81B, 8243PD, Lelystad
088-1000987
info@beheerd.nl

Oktober = Cybersercurity maand

Oktober is cybersecurity maand

Het is deze maand cybersercurity maand. In deze maand, een initiatief van Veiliginternetten.nl, wordt aandacht gevraagd voor bewustwording rondom online veiligheid en het stimuleren van cyber secure gedrag.

Een belangrijk onderwerp, want online dreigingen veranderen en een cyberaanval is tegenwoordig dichterbij dan je denkt. Waar je voorheen na betaling van een relatief klein bedrag weer toegang kreeg tot je versleutelde data van de aanvaller, kon je dit ook eenvoudig ondervangen door het maken van goede back-ups. Tegenwoordig hebben cybercriminelen nieuwe aanvalsmethoden ontwikkeld, waarmee er veel meer geld wordt afgeperst, je data wordt vergrendeld én ze dreigen om een kopie van jouw data publiek te maken. We moeten met zijn alle dus meer doen aan preventie, om ervoor te zorgen dat cybercriminelen niet bij jouw gegevens kunnen komen.

Benieuwd hoe we jouw bedrijf beschermen tegen een aanval? Je leest het in deze blog.


Mijn cyberweerbare zaak (MCZ)

Wil je aan de slag met het verhogen van de cyberveiligheid van jouw onderneming, maar heb je hier niet de financiële middelen voor? Dan is het goed om te weten dat Mijn Cyberweerbare Zaak hier ondersteuning voor biedt. Deze subsidie geldt voor kleine bedrijven tot en met 50 werknemers en een jaaromzet van maximaal € 10 miljoen en Zzp’ers. Je kunt deze maand bij de overheid een subsidie van 50% aanvragen tot een maximum van € 1.250 om jouw cyberweerbaarheid te verhogen voor onder andere:

  • Veilige netwerktoegang/wifi: Wij zorgen ervoor dat jouw netwerkbeveiliging wordt geüpgraded naar WAP3.
  • Wachtwoordmanager: Dankzij de tool ‘Keeper password’ zorgen wij ervoor dat je wachtwoorden veilig kunt beheren.
  • Tweefactorauthenticatie (2FA): Via Microsoft of Duo zorgen wij ervoor dat je dankzij 2FA veilig kunt inloggen en je accounts beveiligd zijn.
  • Software updates: Wij zorgen ervoor dat jouw software altijd up-to-date is en monitoren deze actief.
  • Antivirussoftware: Dankzij antivirussoftware met EDR (Endpoint Detection and Response) zorgen wij voor betere beveiliging.
  • Back-ups: Wij zorgen voor goede back-ups en zorgen ervoor dat we deze snel kunnen herstellen indien nodig.
  • Autorisatie beheer: Wij zorgen ervoor dat de juiste mensen binnen jouw bedrijf toegang hebben tot de juiste informatie en middelen, en dat ze alleen acties kunnen uitvoeren die nodig zijn voor hun functie.
  • Cybersecuritytrainingen: Voor slechts één euro per maand ondersteunen wij jou, als klant van Beheerd, bij onlinetrainingen voor awareness en het herkennen van phising.

Benieuwd of jouw bedrijf beveiligd is tegen een cyberaanval? Neem dan contact met ons op via info@beheerd.nl of 088-1000987.