Vaartweg 81B, 8243PD, Lelystad
088-1000987
info@beheerd.nl

Een cyberaanval is dichterbij dan je denkt

Uit onderzoek van het Digital Trust Center (DTC) blijkt dat veel kleine bedrijven in Nederland achterlopen in de ontwikkeling van de weerbaarheid waarmee cybercriminelen nieuwe aanvalsmethoden ontwikkelen. Dit komt voornamelijk doordat bedrijven de basismaatregelen onvoldoende doorvoeren (denk aan tweestapsverificatie en het maken en testen van back-ups). Bij Beheerd.nl bieden wij verschillende oplossingen om jouw bedrijf te beschermen tegen een cyberaanval. Een cyberaanval is namelijk dichterbij dan je denkt.


Hoe beschermen we jouw bedrijf tegen een cyberaanval?

Stap 1: netwerkscan

We starten met een netwerkscan, want met behulp van een netwerkscan komen wij snel achter de mogelijke pijnpunten en/of zwakke plekken binnen het netwerk. Zo brengen we in kaart waar er binnen jouw netwerk, het risico van een cyberaanval kan ontstaan. Verder brengen wij direct in kaart of het huidige netwerk nog up-to-date is en aansluit bij de huidige werkwijze en processen.

Een belangrijk onderdeel hierbij is MFA (Multi-Factor Authentication), ook wel tweestapsverificatie genoemd. MFA is een methode om jou, als gebruiker, te identificeren, waarbij je minimaal twee stappen moet doorlopen om jouw identiteit vast te stellen voordat je kan inloggen. Een bekende methode is de code die je per SMS ontvangt, nadat jij je wachtwoord hebt ingevuld bij het inloggen. Door MFA toe te passen wordt inloggen in verschillende applicaties aanzienlijk veiliger en krijgt een derde geen toegang tot jouw account bij een eventuele uitlek van je wachtwoord, waardoor je als gebruiker minder kwetsbaar bent voor een cyberaanval.

Stap 2: analyse

Nadat wij de netwerkscan hebben gemaakt, ontvang je van ons een rapport met daarin de analyse. In dit rapport beschrijven wij de goede punten van het netwerk, maar ook waar risico’s binnen het netwerk zich bevinden. Daarnaast ontvang je van ons een verbeterplan, met hierin de stappen die wij kunnen nemen om de risico’s te verminderen of zelfs helemaal weg te nemen.

Stap 3: netwerk beveiligen

Vanuit het verbeterplan hebben wij de pijnpunten (dit kunnen kleine of grote punten zijn) in kaart gebracht. Met de al aanwezige hard- en software zullen wij zoveel mogelijk de punten verbeteren. Zijn er in dit verbeterplan punten aanwezig die wij niet direct kunnen oplossen? Dan laten wij weten welke investeringen er nodig zijn om ervoor te zorgen dat ook op deze punten jouw netwerk beveiligd is tegen een cyberaanval.

Benieuwd of jouw netwerk beveiligd is tegen een cyberaanval? Neem dan contact met ons op via info@beheerd.nl of 088-1000987.